0312 476 61 44-45

Haberler

ANADOLU ORGANİZE SANAYİ'NDE

Haber Detayı

ANKARA UZMAN İş Sağlığı ve Güvenliği, ANADOLU ORGANİZE SANAYİ ve BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ iş birliği ile düzenlenen " İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ ve ÖRNEK VAKA SUNUMLARI " başlıklı eğitim ve bilgilendirme toplantısı iş veren ve sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

GENEL AOSB

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş kazalarının önlenmesine yönelik çalışmaları devam ederken, özel sektörde firmaları bilgilendirmeye devam ediyor. Başkent Üniversitesi ile Ankara Uzman Grup, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Temel Eğitimi verdi. Programda Öğretim Üyesi Arzu Fırlarer ile Ankara Uzman Grup’tan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sevda Özel ve İşyeri Hekimi Dr. Melih Nurhan katılımcıları bilgilendirdi.

SEVDA ZEYNEP

Arzu Fırlarer sunumunda Kanun ve yönetmeliklerin temelinde eğitim olduğuna dikkat çekerek “Çalışma hayatındaki herkes iş sağlığı ve iş güvenliğine yönelik temel eğitimi almalı. Yüksekte çalışanlar buradaki çalışma şartlarına ilişkin gerekli olan eğitimlere sahip olmalı” dedi. Fırlarer, işçilerin çalışırken kendilerine dikkat etmemeleri nedeniyle sonraki dönemlerde ciddi rahatsızlıklarla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

SEVDA AOSB

A Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sevda Özel de eğitim programında iş güvenliğinin öneminin altını çizdi. İş güvenliği ile ilgili olarak farklı sektörlerde farklı kazaların yaşanabileceğini ifade eden Özel, sunumunda kaldırma ekipmanları ile ilgili yaşanabilecek olası kazalara dikkat çekti. Forklift kazalarına ilişkin bir video üzerinden katılımcı firma temsilcilerine eğitim veren Özel, kazanın ardından müdahalenin de önemli olduğunu belirterek olay sonrası doğru ilk yardımın yapılması gerektiğini söyledi. Döküm işlerinde yaşanabilecek kazalara yönelik de örnekler veren Özel, “İşçilerin tamamı iş ekipmanlarının güvenli kullanımına yönelik gerekli olan eğitimleri almalı. Örneğin forktlifte çalışan dışında kimse binmemeli. Döküm işlerinde çalışanlar ise hem yanmaz kıyafet kullanmalı hem de üretim bandındaki vinç gibi ekipmanları kontrol etmeli” diye konuştu.

MELİH AOSB

İş kazasında paniğe engel olunmalı
Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan çok sayıda işletmenin yetkilisinin hazır bulunduğu eğitim programında iş sağlığına yönelik sunum yapan İşyeri Hekimi Dr. Melih Nurhan, kaza sonrasındaki ilk yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Forktlift kazasından örnek veren Nurhan, alınması gereken önlemlerle ilgili olarak “Öncelikli olarak olay yeri güvenliği sağlanmalı. Ağır cisim yaralının üzerinden kaldırılmalı, yaralı yerinden oynatılmadan. Hayati fonksiyonlarına bakılmalı. Sonrasında hemen acil tıbbi yardım istenmeli” diye konuştu.

Döküm işletmelerinde olabilecek yanıklarla ilgili de bilgilendirmede bulunan Nurhan, öncelikli olarak yaralının üzerinin battaniye ya da bir örtü ile örtülebileceğini ifade eti. Yanıklardaki ilk yardım hakkında bilgi veren Nurhan, “Ağrı sızı kaybına bağlı şok olur. Kişi hala yaşıyorsa paniğe engel olunur. Koşması engellenir. Yüzük, bilezik gibi takılar vücuttan çıkarılmalı. Deriler kaldırılmadan giysi kişiden uzaklaştırılmalı. Deriye takılan yerlerde giysi kesilmeli. Yanan yer nemli bezle örtülmeli. Su toplayan yerlerde patlatılmamalı. 112 aranarak tıbbi yardım istenmeli” şeklinde konuştu.

SEVDA MELİH ATATÜRK AOSB


Galeri